Us recomanem:
13J, Sant Fèlix vs Sant Pere: primera batalla interbarris a Girona

13J, Sant Fèlix vs Sant Pere: primera batalla interbarris a Girona

Qui es pensava que, després de vuit mesos de la celebració del segon workshop de Ciutat Beta 2012 al CCCB dedicat al joc i al desaparegut barri de Sant Fèlix de Girona, veuríem néixer la primera batalla interbarris?

El proper dissabte 13 de juliol a partir de les 17:00h a la Plaça de Sant Pere de Girona, s’esdevindrà una jornada organitzada per persones dels barris de Sant Pere i Sant Fèlix, que neix de la històrica i festiva rivalitat que hi ha entre els dos barris i que, més enllà de generar conflictes, el que ha fet és crear identitat, solidaritat i germanor entre els seus veïns i veïnes.

àrea del jocprograma

Tothom hi és convidat i s’haurà de decidir per quin barri es juga. Serà una batalla de jocs populars que durarà tota la tarda amb premi final: el barri guanyador obtindrà la propietat d’un tram del barri perdedor. Aquesta es farà constar a través d’una marca visual, les botigues d’aquest barri hauran de lluir una enganxina al seu aparador deixant constància que el seu comerç pertany durant un any al barri X… derrotes que prometran, segurament, venjança.

Després d’aquell workshop de Ciutat Beta, es van dissenyar quatre prototips que, malauradament, no es van poder posar a prova al barri de Sant Fèlix de Girona per diversos motius. Però Transeünts, l’associació gironina que va participar en aquella sessió com a connectora amb el territori, ha continuat fins a dia d’avui, amb la idea d’organitzar una activitat lúdica al barri, utilitzar el joc com a mitjà d’expressió, com a fet social que vincula les persones. Amb un treball de base i una sèrie de trobades amb veïnes i veïns dels barris de Sant Fèlix i Sant Pere, es va decidir que la millor manera d’involucrar gent i donar-li sentit en una escala de barri, seria presentant una jornada com una batalla de jocs entre aquests, jugant amb les seves rivalitats i identitats històriques. Reivindicant, a la vegada, l’ús públic i lúdic del carrer, com a espai natural de trobada i cohesió entre els veïns i les veïnes.

1017222_382428865190817_793893116_n

734959_376454059117125_1980615794_n

L’equip i algunes persones participants d’aquell workshop de Ciutat Beta hem anat seguint el procés, però no hem participat en l’organització i el seu desenllaç: la genial batalla interbarris de Girona. De totes maneres, aquesta activitat es converteix en un exemple dels objectius de Ciutat Beta: que els conceptes i la metodologia emprats en el projecte, puguin ser un vehicle per a la comunitat, modificant la realitat i convertint el seu territori en un espai reconstruït per exercir una verdadera i real ciutadania.

Ciutat Beta us recomana la batalla i estar atents a la propera setmana, on us anunciarem les dates de l’experiència Ciutat Beta 2013.

Apunteu-vos a la primera batalla Interbarris a Girona

Transeünts

El barri de Sant Fèlix de Girona i Transeünts: context i connectors del segon workshop (13/11/12) / Crònica visual del segon workshop Ciutat Beta