Us recomanem:
Prototip: Estén la veu

Prototip: Estén la veu

La idea té sintonia amb una pràctica ben estesa al barri del Raval, la d’estendre la roba als pisos, les cases i els carrers. Consisteix en repartir cordills a diferents establiments, botigues, bars, locals nocturns…en definitiva, a tots aquells espais on els veïns del barri sovintegen. En aquests espais es facilitaria el material adient (pinces, paper…) per tal de que escriguessin els seus missatges, queixes, opinions del barri i altres suggeriments o punts de vista dels mateixos veïns.

L’activitat podria anar lligada a La xarxa través d’eines 2.0 com twitter i utilitzant l’etiqueta #estenlaveu, per exemple.

 • Bones!

  jo no formava part d’aquest prototip, pero aquest projecte-idea em va semblar «collonut». Espero que surti endevant. salut

 • Sílvia

  Gràcies pel teu comentari! És moment d’estendre la veu per visibilitzar no només les necessitats sinó també la gran tasca social que ja s’està fent i comprendre per fi que és un problema de tots.

  Hi algú per aquí del grup? Estem una mica en compte enrera i haurem de fer una mica de full de ruta. Us animeu?

  • Rafa, Llum i Marc

   Hola, nosaltres des del Casal, podem fer arribar la informació a moltes entitats i demanar-los que s’impliquin tant pel dia 2, com per tenir un espai on visibilitzar l’acció amb una corda, pinces i els papers per escriure missatges.

   Marc

 • Hola Silvia!
  sembla que passa el mateix que als anteriors workshops, costa bastant que la gent comenti, aporti, participi, etc. S’apunten 40 persones pero acabem «treballant-hi» unes 4 o 5. Bé, esperem que en els propers dies hi hagi mes moviment; sinó potser podriem «unir» esforços i dur a terme un dels prototips. , si?

  • Sílvia

   Tens raó que costa la participació, però ens caldría saber perquè, ja que estic convençuda que és més un tema de no poder que de no voler. Com pots veure sembla que el nostre projecte s’activa. Si vols participar estàs més que benvingut!!

 • Rafa, Llum i Marc

  Hola, som el Rafa i la Llum, estem a classe amb el Marc i donant-li
  voltes a la idea de la pinça hem recollit unes quantes idees, que ús
  escrivím aquí però creïem que fora bo seure i parlar-les un dia.
  Nosaltres proposem un dimarts o dijous al matí.

  1. Caldria
  escriure una carta de presentació, per podr-la dur a entitats, comrços i
  escoles, on volem posar un cordill, per a que les persones deixin el
  seu missatge. A veure quants voldran, hauríem de parlar amb ells fins i
  tot.

  2. Creiem que es va dir de pintar-les i deixar un twitter
  escrit, com a forma de comunicar-se. Les pinten nens? qualsevol persona
  que ens vulgui ajudar?

  3. Com els fem arribar les pinces?

  4. Com mobilitzem als veins pel dia 2 de Febrer? quantes pinces calculem que ens fan falta?

  5. Com retroalimentem l’acció? (blog, twitter, grup facebook?)

  Seria
  xulo, poder veure quantes converses es generen entre informació que es
  deixa, demandes que hi ha i respostes que es donen. Segurament hi haurà
  misssatges que es deixen a una banda que responen a demandes que hi ha a
  altres llocs…

  Estem tots tres molt contents i amb ganes de posar-nos’hi en serio. Finsa aviat!

  • Sílvia

   Bon dia nois i bon any, que bé retrobar-vos amb tanta energia! El problema que tenim és temporal: estem a 15 dies de l’acció. Això significa que hem de replantejar el projecte i fer una versió reduïda per tal que aquesta setmana ja pugui començar a circular o no arribarem a temps. Per tal de ser més efectius i poder enviar-nos arxius, us dono el meu correu: silviapenon@gmail.com i us podré fer arribar les meves idees. Gràcies!

   • Rafa, Llum i Marc

    Hola Silvia, nosaltres tenim involucardes unes 20 persones, totes
    usuaries del projecte, L’equip de joves (Cristian) també mobilitzarà als
    seus usuaris. I jo he informat a dues entitats, que un cop tinguem
    decidit l’emplaçament de l’acció al carrer miraran si poden venir. Amb
    els seus usuaris, a part que tinc pendent comunicar-ho a altres
    entitats.

    Per altre banda, el Rafa, la LLum, la Pilar ja volen
    començar a parlar amb els comerços i entitats, on es penjarien els
    estenedors. Sols que com encara no s’havia activat tot el tema, de
    moment els tinc esperant.

    Potser caldria un tríptic, no et sembla? per poder explicar a la gent en que consisteix…

    El rafa coneix gent que ens el podria traduir al Urdú, al Àrab i el Tagalog (tres llengües molt usuades al barri).

    Marc

    • Sílvia

     Quina marxa que teniu! Més que tríptic, a mi se m’acut un full ben senzill amb el dibuix d’una pinça. Us escric una proposta i us l’envio per correu a veure que us sembla i acabem de concretar la resta d’accions. Gràcies i felicitats per la feina que heu fet

     • Bones! ostres molt bé això te bona pinta! no sabia que havia contestat tanta gent, (no se com fer-ho per a que m’arribi al correu si algú respon).

      Com us vaig comentar jo no era a la taula de «creació» d’aquest prototip, i ara mateix tampoc tinc gaire vinculació amb el Raval, pero conteu amb mi per qualsevol ajuda el dia de l’acció o per algun altre cosa. De fet fa poc vaig contactar amb una guia informativa mensual del Raval, i estic a la espera de resposta (per si podrien incloure informació sobre el projecte a la propera edició, o per si volen col·laborar en alguna cosa mes clar).

      Per cert , crec que el twitter va bé pel tema hashtag i tal, pero també facebook es molt mes »popular» i participatiu, no? aviam no se vosaltres, pero jo de amics/coneguts que facin servir twitter diariament en tinc 4 o 5 mentres que facebook conec moltissima gent que cada dia interactua. A part el trobo mes visual per aquest tipus de accions (de fet per al prototip de girona es va fer un «evento» per convidar a la gent del barri).

      Bé son idees, com veieu millor.

      fins aviat

 • Laura

  Hola a tothom! Sóc la Laura, que vaig participar a la taula. Sap greu que no hagi pogut posar-m’hi fins ara, tenim moltes activitats per aquest mes de gener i vaig de bòlit… Com deia la Sílvia no és una qüestió de ganes sinó de temps.
  Bé, comento alguna cosa per veure si puc ajudar amb algo.
  La primera idea era que prèviament a l’acció des d’escoles, casals d’infants… nens i nenes recollissin pinces casa per casa i després les pintessin. A mi em semblava una idea molt xula però entenc que l’acció s’ha de simplificar i s’ha d’anar més al gra. Per tant repartiria pinces normals i ja està. Si en el moment de l’acció algú en vol pintar doncs perfecte.
  Per tant, el dia de l’acció penso que repartint material a diferents establiments i potser acompanyat d’un poster (o dina4) i/o fulletons explicant què han de fer i per què es fa ja serà interessant igual. Crec que és molt important que s’expliqui bé a la gent què hi ha (o hi pot) de posar. Per exemple com veus el barri, explica una anècdota que hagis viscut al barri, que t’agrada o no t’agrada del barri… Crec que la gràcia d’aquesta acció és que els estenedors estiguin uns dies «estesos», no? potser aniria bé posar una data límit. O sigui que l’acció comenci posant els estenedors i acabi al cap d’un mes per exemple.
  Hi ha una cosa que vam parlar que crec que és molt interessant perquè l’acció quedi per la «posteritat» (jeje) és que la gent no només deixi la pinça sinó que també hi faci una foto i la twitegi (caldria fer un hashtag de l’acció no?) o l’envii al grup de reporters, el Rafa, la Llum i el Marc per a que ho pengin a la web i/o en facin una notícia.

  Jo la setmana que ve podria fer un text de presentació si voleu.
  Bé, anem parlant.

  Amunt les pinces!!!

  • Sílvia

   hola Laura, benvinguda! estic d’acord amb tu que l’acció hauriem de pensar-la també en clau de futur. Ja veus que el Rafa, la LLum i el Marc ja han fet molta i bona feina. Miro de recollir tot el que hem anat dient i posar-ho en un document, així com una proposta que us passaré demà per correu de fulletó. Si em vols escriure a silviapenon@gmail.com t’incloc. gràcies

 • Guest

  lsjdkfsdlf

 • Laura

  M’has deixat sense paraules…
  M’agrada molt la idea dels observadors! Falta que es trobin…
  I també comparteixo no fer fulletons i fer cartells.
  Em sembla molt bé el teu planing 🙂

 • Pingback: El Raval posa nota a la primera edició de Ciutat Beta. Resum de l’últim workshop i acció del projecte ‹ CiutatBeta()