Us recomanem:
Crònica visual del segon workshop Ciutat Beta

Crònica visual del segon workshop Ciutat Beta

El passat 13 de novembre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona celebràvem el segon workshop Ciutat Beta dedicat a la participació, el joc i al desaparegut barri de Sant Fèlix de Girona com entorn urbà a actuar.

Els agents locals o connectors d’aquest segon workshop foren el col·lectiu Transeünts de Girona, que en el inici de la sessió ens van situar en el context del barri de Sant Feliu de Girona (antigament anomentat barri de Sant Fèlix). Després, Josep Maria Allué d’Idealúdica, segon facilitador de Ciutat Beta, ens va introduir al joc, a través del típic “pedra-paper-tisora” i recalcant que el joc genera vincles i que el fet de jugar és innat, proper i conegut per totes les persones. Segurament en l’actualitat ens trobem en un d’aquells moments en que ens manca trobar espais lúdics en l’espai públic i que això afecta al nostre entorn sòcio cultural. Us recomanem que consulteu el resum de la seva participació a través d’aquest enllaç.

A partir d’aquí, hem tornat a redistribuïr l’interfície del web Ciutat Beta per tal d’introduir la documentació i informació extreta dels quatre propotips resultants (Ja ho veurem, Laberint, Gimkhama i Plaça Pou Rodó) i que les i els participants d’aquest segon workshop puguin interactuar i perfeccionar-los, respectivament, abans de la data de la segona acció: el 22 de desembre a Girona. Podeu seguir el procés a la secció web Workshop: Joc.

En aquestes fotos podeu detectar les diferents passes de la metodologia del workshop. Aquest cop hi van participar 34 persones, entre altres, del món de l’educació i el treball social, la gestió cultural, la comunicació, belles arts, periodisme i enginyeria*.

I també us adjuntem un resum del seguiment d’aquest segon workshop via twitter a través de l’etiqueta #ciutatbeta.

______________________________________________________________________________

*Les fotografies han estat realitzades per l’equip tècnic del CEESC i Noelia Muñoz, precursora del projecte d’#edusoTV, i que també va editar el següent vídeo sobre aquest segon workshop.

#edusotv és un videobloc  que va néixer al març del 2012  amb l’objectiu de visibilitzar l’educació social i potenciar la reflexió dels seus diferents àmbits d’acció educativa. Mitjançant entrevistes, reportatges i la reproducció parcial de jornades i congressos, Noelia Muñoz, la educadora que hi ha darrera aquest projecte, pretén apropar-nos des d’un format audiovisual les persones, projectes i esdeveniments que són d’actualitat i d’interès en la professió.

Crònica visual del primer workshop Ciutat Beta

Des del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya, Trànsit Projectes i el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, us recomanem que no us perdeu l’últim workshop Ciutat Beta de l’any: 18 de desembre.