Us recomanem:
Prototip: Els sentits

Prototip: Els sentits

El prototip vol omplir de sentits els espais.
Olor de barri, olor de mar, sons de barri… Elements d’humanitat. Dotar la rambla d’emocions.
Tacte, texturitzar elements de mobiliari urbans.
Gust, mitjançant la multiculturalidad.

Acció puntual però que tingui una reapropiació per als veïns. (So, olors).

Agents (possibles implicats).
– Admon. Pública
– Associacions
– Veïns

Apunts
– Free sound (UPF)

 • Conxi Sola

  Recordant el que vam estar fent amb el grup el passat 10 d’octubre m’ha vingut una imatge, la comparteixo aquí per si ens ajuda a començar a donar forma.
  Podeu recuperar la olor d’un llibre nou? La sensació d’agafar-lo en un primer moment, de fullejar-lo i sentir el so del passar de les pàgines? I un espai «nou» quina olor, quin so, quina textura te? Potser la Rambla no ha aconseguit transmetre aquesta sensació de llibre nou, per què no està dotada de so, gust, tacte, olor, i colors propis. Per això des del grup de treball proposàvem omplir-ho de sentits. Artificials i efímers, evidentment, però qui sap si provant acabarem trobant el gust d’aquest espai!

  • Charo

   M’ha agradat molt la comparació que has fet Conxi amb un «libre nou» i identificar els diferents sentits que pot tenir aquesta sensació nova, com dotem als espais de sensacions vinculades tots els sentits. Afegiria també les sensacions que tenim amb un «llibre vell», la olor antic , ha guardat, que ens transmet a altre época, visualment la sensació de «añejo», amb tradició i si això ho traslladem a la nostra Rambla , se m’acudeix com dotar als espais nous d’aquesta sensació de tradició, de memòria, de vivències de la gent de tota la vida….la sensació més o menys de sentir-te en casa. Pot ser podriem evocar en la Rambla, els diferents espais d’una casa, d’un pis i les sensacions que té cada espai, és un altre idea…Igual se’m va l’olla, però aquí ho deixo.
   En aquest prototip tinc clar que necessitem als veins, que ens ajudin.

 • Conxi Sola

  Llegint el post de la Charo em venia el cap, la proposta de topografies urbanes i pensava si no es podrien integrar els sentits. No se ben bé com…
  Per altra banda, veig més senzill, aplicar elements que generin els sons, les olors, els gustos, el tacte i generar imatges per la vista. Un lloc en el que es faci cafè i menjar (amb la col·laboració dels comerciants), un espai amb flors, plantes (amb col·laboració dels veïns/es), uns altaveus a la rambla que generin sons diversos (amb col·laboració de la ràdio, i dels joves), modificar les textures dels elements urbans: fonts, bancs, arbres plens de plàstics, robes… (amb la col·laboració de les entitats i veïns/es del barri). En conjunt tot estarà donant una imatge diferent de la Rambla.

 • nu

  Hola Conxi I Charo !!! i hola tb a la resta de persones del grup dels sentits !!!

  Sóc la Núria Boó….. us proposo de moment anar pensant en un altre títol pel nostre prototip.Què us sembla ?

  Començem a posar data per l’acció ?

  Com a idea general optaria per fer algo molt simbòlic ( sonorització, potser olors i un espai comú on seure a fer un cafè, perquè no !!! ). Més enllà d’això em fa por que es converteixi en una acció que mirada des de fora sembli un fira de barri, part d’una festa o quelcom semblant !!! Continuo pensant . A reveure. Fins d’aqui a poc.

 • Sera

  Es podria incorporar a tot això una mena d’estudi de camp sobre els veritables olors que fa la Rambla, no?

 • Charo

  Bona nit, opcions de títols: «Expressions sensorials al barri», » Vive i siente La Rambla»…. pot ser si concretem més la proposta també ens ajudarà a posar un nom que identifiqui més al prototip.
  Faig una proposta per la data de l’acció: dissabte 17 de novembre, un dissabte perquè pot ser és un dia que la gent no treballa i hi ha més flexibilitat d’anar-hi???

 • nu

  hola….la veritat és que per quedar jo vaig liadisima fins el dia 21 novembre. Si entre tots decidiu quedar abans millor entre setmana please, llavors podria intentar venir. en fin.. a veure que diuen la resta !!

 • Lola

  Hola a totes i a tots. Primer de tot, el dia 17 no em va bé de quedar, tot i que no entenc si és per tal de presentar el prototip en acció o bé per anar a fer un vol per la MIna. En tot cas prefereixo entre setmana, si pot ser. De cares a les idees, només voldria exposar-vos unes idees que m’han vingut al cap: pensant amb els sentits, es podria jugar amb un sol element que aquest ja ens els donés tots (olor, tacte, gust, vista, oÏda potser manipulat, imaginava de poder introduir elements sorollosos tipus escallerincs, castanyoles, etc que sonin al rime del vent) . Us adjunto, per mail ja que per aquí no puc, unes imatges de camps, flors, espècies, etc. que em suggereixen aquesta idea. Bé, és una opció, tot i que primer hauríem de decidir quina és l’essència del barri que es vol portar a la Rambla i aleshores buscar l’element en concret. Si per exemple treballem amb flors , em remet treballar el tema convivència, multiculturalitat…etc Aquì ho deixo i seguim parlant.

  Lola

 • Conxi Sola

  Hola a tot el grup!
  Comparteixo la idea de la Núria de fer una acció simbòlica. I com diu la Lola jugar amb un sol element que ens permetés donar lloc a tots els sentits. També per ser pràctics i conscients amb el temps que hi podem dedicar. De fet si definim exactament el que volem aconseguir, l’acció a fer i el títol serà més fàcil de concretar. Jo és que encara navego amb moltes idees…

 • nu

  sabeu en la visita a la Mina q

 • nu

  sabeu en la visita a la Mina què farem exactament?