Us recomanem:
Crònica visual del primer workshop Ciutat Beta

Crònica visual del primer workshop Ciutat Beta

El 10 d’octubre vam inaugurar Ciutat Beta amb el primer workshop dedicat al teixit urbà i el barri de la Mina de Sant Adrià del Besos com a ubicació diana on practicar els respectius prototips que se’n van projectar.

L’agent local d’aquest primer workshop és David Picó de desdelamina.tv, recentment guardonats amb el Premi Civisme 2012 als Mitjans de Comunicació en la modalitat de web, que ens va situar en el context del barri de la Mina just desprès de que els participants es trobessin en el seu lloc unes postals de la Rambla. I paral·lelament el Paco González de RadarQ, el primer facilitador de Ciutat Beta, ens va introduir a la metodologia del workshop.

A partir d’aquí, Òscar Martínez de Trànsit Projectes ha redistribuït novament la web de Ciutat Beta per tal d’introduir la documentació que aparegui del treball en xarxa que realitzaran els quatre grups formats al workshop, amb els seus prototips d’acció educativa que intentaran tirar endavant el dia de la prova. Ell en serà el tutor. Podeu seguir el procés a la secció web Workshop: Teixit urbà.

En aquestes fotos podeu detectar les diferents passes de la metodologia del workshop. Hi van participar 30 persones, entre altres, del món de l’educació social, la gestió cultural, la comunicació, el periodisme i l’arquitectura*.

El seguiment del workshop via twitter a través de l’etiqueta #ciutatbeta va ser intens. A continuació us presentem un recull de les piulades emeses.

Des de Trànsit Projectes i el Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya agraïm la col·laboració del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, sense ells tampoc hagués estat possible la inauguració de Ciutat Beta.

_____________________________________________________________________________

*Les fotografies han estat realitzades per l’equip tècnic del CEESC i Noelia Muñoz, precursora del projecte d’#edusoTV, i que també va editar el següent vídeo sobre aquest primer workshop en l’article que us enllacem.

 

 

 #edusotv és un videobloc  que va néixer al març del 2012  amb l’objectiu de visibilitzar l’educació social i potenciar la reflexió dels seus diferents àmbits d’acció educativa. Mitjançant entrevistes, reportatges i la reproducció parcial de jornades i congressos, Noelia Muñoz, la educadora que hi ha darrera aquest projecte, pretén apropar-nos des d’un format audiovisual les persones, projectes i esdeveniments que són d’actualitat i d’interès en la professió.