Us recomanem:
Una metodologia per jugar, una eina per aprendre

Una metodologia per jugar, una eina per aprendre

CiutatBeta parteix d’una metodologia oberta i molt flexible. Cap dels seus workshops serà igual. Perquè? Doncs perque ajustem a cada tema a tractar unes dinàmiques diferents que facilitin tant assolir el coneixement com desplegar idees noves i posar-les en pràctica.

Es tracta d’una combinació de noves pràctiques que ja s’estàn donant en els àmbits de la investigació cultural o del design thinking amb una aposta per la reflexió-acció.

La formació tradicional es manté, encara, ancorada en models obsolets on els que formen tenen un saber que transmetre i els «alumnes» anoten i reben aquest saber. Els temps han canviat i estan canviant, ja no serveixen els antics models. Creiem que la construcció de coneixement es pot fer de forma multidisciplinària, connectada i expandida.

Així la figura del formador pren una altra dimensió, es desdibuixen els seus atributs per convertir-se en un facilitador. Aquest, segurament, no ho sap tot, però ajuda a que els camins a explorar siguin interessants i obre noves portes. El facilitador és un element més d’una educació que supera els límits de les institucions, de les metodologies i de les assignatures. L’educació es converteix en un laboratori i en una xarxa on els processos són eines d’investigació i la innovació és font de coneixement.

Simplificant, la metodologia de CiutatBeta es centra en 3 puntals:
– Workshop: és la part visible, un espai de treball on posem en joc a diferents persones per trobar idees i generar prototips aplicables a un territori concret.
– Web:  anirà prenent forma amb tots els materials que s’aportaran i es genereran al llarg de tot el procés.
– Accions: dur a la pràctica el que s’ha pensat i prototipat en el workshop.

Una metodología tant a oberta i pràctica comporta un risc que fa respecte, la por a equivocar-se. A CiutatBeta creiem que l’equivocació és un pas més que forma part de tot el procés d’aprenentatge i que ajuda a dissenyar del resultat final quelcom més fiable.