Us recomanem:
La remodelació de la Rambla de Barcelona: una proposta on l’Educació Social també hi té molt a dir

La remodelació de la Rambla de Barcelona: una proposta on l’Educació Social també hi té molt a dir

Des de CiutatBeta us proposem aquesta cita que proposa el CEESC -> El proper 31 de gener, l’equip de Km_Zero encapçalat per Itziar González ens presentaran, en format de Càpsula especial i al Palau de la Virreina, un interessant i alhora fascinant projecte de remodelació de La Rambla de Barcelona i comprovarem com el paper de l’Educació Social també pot ser determinant per al seu futur.

L’1 de març del 2017 l’Ajuntament de Barcelona va impulsar i obrir un concurs a nivell internacional amb l’objectiu de transformar La Rambla, el passeig més emblemàtic de Barcelona, un dels més coneguts arreu d’Europa i del món. Les propostes havien de tenir en compte sobretot tres aspectes de La Rambla: la tradició històrica, la forta afluència turística i la seva activitat socioeconòmica.

A principis de setembre es va anunciar la proposta guanyadora, la del col·lectiu de professionals Km_Zero, liderat per Itziar González, arquitecta i exregidora de Ciutat Vella.

Km_Zero deixa clar inicialment que prefereix referir-se a Les Rambles, com a nom identificador d’un projecte que vol “beure de tota la diversitat, complicitats i complexitats d’aquest espai urbà de la ciutat”. És un equip amb un ampli coneixement d’aquest espai i molt proper a les seves dinàmiques ciutadanes. És el perllongament tècnic d’una iniciativa ciutadana per al rescat de La Rambla (Manifest SOS RAMBLA) on la gran majoria han col·laborat professionalment en els darrers anys amb l’administració del districte de Ciutat Vella i la ciutat de Barcelona.

La resposta i proposta de l’equip guanyador del concurs, Km_Zero, és un nou “Manifest per a una nova cultura de cooperació administrativa-ciutadana” amb l’objectiu de “rescatar Les Rambles del monocultiu turístic i de les seves dinàmiques empobridores del teixit social, cultural i econòmic i de la qualitat i confort de l’espai públic urbà”.

La participació, comunicació i auditoria ciutadanes regeixen tot el procés de la metodologia del projecte de Km_Zero. I durant aquest inici d’any volen obrir el debat i les propostes a veïnes, veïns i organitzacions. Segons les bases del concurs, s’hauria de tenir llest un projecte executiu durant la tardor del 2018 per poder posar en marxa les obres a començaments del 2019.

I és en aquest punt on s’obre la porta a educadores i educadors socials, interessats a participar d’aquest procés, a aportar-hi la seva visió i les seves propostes a través de la seva expertesa i experiència privilegiades en l’àmbit social de proximitat, relacional d’entorn i com a agents experts en les comunitats.

Trobareu tota la informació i el formulari d’inscripció en aquest enllaç.

Dimecres, 31 de gener, a les 18.00h. Palau de la Virreina. La Rambla, 99, Barcelona.