Us recomanem:
CiutatBeta, reconeguda com a Policy Lab europea

CiutatBeta, reconeguda com a Policy Lab europea

L’equip de laboratori de Política de la Unió Europea considera el projecte CiutatBeta com un dels 64 Policy labs existents a la UE (4 a l’Estat Espanyol):  espais d’experimentació i estructures a on es construeixen polítiques públiques que emergeixen d’una manera innovadora, a través del disseny compartit entre la participació dels ciutadans i ciutadanes i les organitzacions que treballen entorn l’àmbit o sector públic i el territori.

El 17 i 18 d’octubre a Brussel·les es van organitzar les jornades  Lab Connections. Policy labs in Europe, for Europe,  a on es convidaven membres d’organitzacions promotores o organitzades d’aquestes 64 Policy Labs, responsables polítics o professionals en relació amb polítiques a nivell local, regional, nacional i europeu i altres persones interessades, per tal de discutir el paper dels laboratoris de política en innovació del sector públic o Policy Labs. Dos dies experimentant i provant a través d’accions concretes de com els laboratoris de polítiques poden contribuir a abordar les preocupacions de rellevància europea.

policymapciutatbeta

Extracte del mapa europeu de policy labs, a l’estudi “Public Policy Labs in European Union Member States” (2016)

El creixement d’aquest tipus de projectes, estructures o laboratoris, ha fet que en els últims mesos, des de la Unió Europea i a través d’un equip nombrós que constitueix un laboratori especial de política pública, s’hagi realitzat i publicat  l’estudi “Public Policy Labs in European Union Member States”, amb l’objectiu de posar sobre el mapa europeu aquests espais, en un primer intent de classificar-los, ordenar-los i incloure-hi les seves característiques generals i objectius. Us en recomanem la lectura.

Entre el 2012 i el 2015, a CiutatBeta van participar més de 160 persones, professionals, veïnes i veïns, a on van aprendre i treballar entorn el teixit urbà, el joc, la cultura col·lectiva, la sostenibilitat, la cocreació i els sentiments, gràcies a 5 experts o facilitadors/es i el suport i col·laboració de més d’una vintena d’entitats i institucions, que van generar conjuntament fins a 19 prototips, dels quals es van posar a prova 5, als barris del Raval, la Mina, Sant Antoni, Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona. I Sant Pere i Sant Fèlix de Girona.

Aquest reconeixement és un premi al gran esforç fet per dur a terme aquesta enorme tasca. Gràcies a totes i tots! Felicitem-nos!

Public Policy Labs in European Union Member States