Us recomanem:
El manual per les #13experiències. Del prototip de CiutatBeta 2014-2015
La Riborquestra

El manual per les #13experiències. Del prototip de CiutatBeta 2014-2015

A través del procés, l’experiència viscuda i la posada a prova del prototip entre el 13 i el 30 d’abril d’enguany, hem elaborat un document que descriu les passes fetes per arribar a les #13experiències: el passaport i recorregut per conèixer de veritat els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona.

Aquest document ha estat extret gràcies al coneixement generat pel procés que s’organitza a CiutatBeta i per les persones que hi participen. Hi hem afegit la metodologia emprada, la descripció i estratègia i l’avaluació del procés i la posada a prova del prototip amb la intenció que pugui servir com a manual per reproduir l’acció a altres barris d’aquesta i d’altres ciutats.

Entre el 13 i el 30 d’abril, les i els participants (veïnes, veïns i no veïns…) a #13experiències, descobrien i vivien 14 experiències vitals, especials i úniques en 14 espais característics dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, de la mà dels seus veïns i veïnes, dels seus responsables, i dels seus treballadors i treballadores. A través d’aquestes, s’han pogut realitzar reflexions i debats molt interessants gràcies a la nova perspectiva que ens han aportat d’aquests barris en ple centre de Barcelona. Una nova manera de conèixer un territori, d’anar més enllà de la part superficial i turística. La proposta dóna l’oportunitat d’endinsar-te en experiències més centrades en l’àmbit social, educatiu i cultural. S’apropa a conèixer els barris a través de les vivències del seu dia a dia i al mateix temps, difon propostes d’interès públic, desconegudes per a la majoria de ciutadans i ciutadanes.

El Centre Sant Pere Apòstol: Coral “A Little Note”, la Fundació Bayt al-Thaqafa, l’Herbolari Flassaders, el Convent de Sant Agustí, el Bar Flassaders, l’Espai Contrabandos, Mescladís, el Casal de Joves Palau Alòs, El Rei de la Màgia, L’Antic Teatre, l’Escola La Salle Comtal, la Riborquestra, l’Esbart Català de Dansaires i l’Expendeduría Poética, van ser les 14 entitats i comerços responsables de dur a terme les #13experiències. Sense elles no hagués estat possible.

Manual de les #13experiències