Us recomanem:
#13experiències

#13experiències

El passaport per conèixer de veritat els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Entre el 13 i el 30 d’abril, descobreix i viu experiències vitals, especials i úniques en diversos espais característics dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, de la mà dels seus veïns i veïnes, dels seus responsables, i dels seus treballadors i treballadores. Fes-te amb el passaport especial que et conduirà a la idiosincràsia, varietat i personalitat d’aquests barris. No et perdis cap de les #13Experiències!

mapa

#1. Centre Sant Pere Apòstol: Coral “A Little Note”*

Dilluns 13, 20 i 27 d’abril, a les 20:00h

Fa quasi 120 anys que a Sant Pere va néixer “El Centre”, un espai de formació per a persones actives i participatives dins de la comunitat, i una entitat consolidada i dinàmica de referència per a moltes associacions del barri i de la ciutat, com la Coral “A Little Note. Una de les més de 20 allotjades al Centre Sant Pere, amb una clara vocació lúdica i repertori de temes pop, rock i musicals, que han participat amb Dagoll Dagom o a la Marató de TV3. Els dilluns 13, 20 i 27 d’abril ens obren les portes del Centre i ens conviden a afinar la nostra veu.

www.alittlenote.net       www.centresantpere.org

#2. Fundació Bayt al-Thaqafa*

Dilluns 20 i 27 d’abril, a les 18:00h

Bayt al-Thaqafa porta en marxa des de l’any 1974 donant acollida als primers immigrants arabomusulmans que van arribar a Catalunya. En aquests moments duen a terme 4 línies de treball com l’atenció social i jurídica de persones en risc d’exclusió, la formació de menors i adults, la sensibilització de la societat en acolliment i la cooperació internacional. Com a experiència ofereixen conèixer de primera mà la fundació, endinsar-nos en el seu entramat social i cultural, a més de participar en una de les activitats esportives que duen a terme com és el Criquet. Vine a la Fundació i aprèn a jugar al criquet amb l’equip de Bayt, els dilluns 20 i 27 d’abril, a les 18.00h.

www.bayt-al-thaqafa.org

#3. Herbolari Flassaders

Dimarts 14, 21 i 28 d’abril, d’ 11.30 a 14.00h

L’herbolari Flassaders és un espai ple d’història i cultura de la mà d’en Joan i la Mª Jesús, un matrimoni que porten des de 1984 tractant de manera respectuosa la salut de les persones que freqüenten el seu establiment. Es troba al mateix lloc on va néixer en Joan, de qui mantè un gran vincle amb la gent del barri i el territori. Amb ell podreu conèixer les propietats màgiques de les plantes medicinals i productes responsables de qualitat humana. Pren una infusió amb en Joan i descobreix les seves propietats i… alguna cosa més! Els dimarts 14, 21 i 28 d’abril, d’11.30 a 14.00h.

www. herbolariborn.es

#4. Convent de Sant Agustí

Dimarts 14, 21 i 28 d’abril, de 16.30 h a 19.00 h

El Convent de Sant Agustí és un espai obert dins del barri que, juntament amb diferents entitats, ofereixen activitats i propostes culturals diverses. Tenen un gran numero de tallers però coneixerem en profunditat a MakerConvent, una iniciativa de filosofia FabLab que porta més de dos anys en funcionament, reutilitzant materials quotidians i transformant-los en eines útils. Vine i descobreix la família MakerConvent i imprimeix el teu clauer en 3D, els dimarts 14, 21 i 28 d’abril, de 16.30 a 19.00h.

www. conventagusti.com       www. conventagusti.com/maker

#5. Bar Flassaders

Dimarts 14, 21 i 28 d’abril, a les 19.30 h

A la plaça que hi ha darrere del museu Picasso, des de 1956 hi trobem l’històric Bar Flassaders. Una porta pintada de color verd que a primera vista saps que si entres sortiràs satisfet. Un lloc on es coneix tothom, amigable, proper, amb cuina popular i mobiliari casolà. Un lloc on sens dubte t’endinses en un passatge històric i cultural de la mà de la Maria, la seva propietària. Una dona que ha viscut grans experiències, i la deessa de les truites al barri. Et podràs resistir en ple centre i primavera a prendre’t una canyeta acompanyat d’una tapa de truita? T’esperem els dimarts 14, 21 i 28 d’abril, a les 19.30h per provar la millor truita del barri i descobrir la història que hi ha al darrere del Flassaders.

#6. Espai Contrabandos

Dimarts 28, dimecres 29 i dijous 30 d’abril, de 12 a 20.00 h

Contrabandos en un espai per l’edició independent i el llibre polític, que actualment compta amb 25 editorials. Un lloc on es treballa la política des d’un pensament crític, més enllà de les institucions i partits amb els quals convivim avui dia. A Contrabandos podem trobar nombroses activitats com a presentacions de llibres, grups i itineraris de lectura, espais de descans, seminaris, etc. Apropa’t, relaxa’t i viatja a través de debats i converses de sofà. Descobreix Contrabandos i coneix què fan i com treballen el dimarts 28, dimecres 29 o dijous 30 d’abril, de 12 a 20.00h.

www.espaicontrabandos.com

#7. Espai Mescladís*

Dimecres 15 i 22 d’abril, a les 19.00 h

Des de la fundació Ciutadania Multicultural neix el projecte social Mescladís, on es treballa l’acomodació, cohesió i inserció de persones immigrants i natives mitjançant iniciatives educatives i culturals, potenciant el respecte a la diversitat. Les activitats estan enfocades a diferents edats, des de nens fins a gent gran del barri, impartint també tallers en escoles i centres cívics de les comarques de Barcelona. Va rebre el premi Josep M. Piñol l’any 2007 com a iniciativa innovadora en la lluita contra l’atur i en 2009 se li va adjudicar el premi Federico Mayor Zaragoza per la seva sensibilització cap a la convivència entre cultures. Coneix les veïnes, els veïns, el barri… a través dels projectes de Mescladís, els dimecres 15 i 22 d’abril, a les 19.00h.

www.mescladis.org/es

#8. Casal de Joves Palau Alòs

Dimecres 22 d’abril, de 19 a 20.30 h

Casal per a joves d’entre 12 i 30 anys amb espais i serveis d’assessorament i consulta sobre el món laboral, social i personal en relació a temes com l’habitatge, formació, salut, cultura, oci, etc. Aquest lloc dóna cabuda a nombrosos projectes juvenils però l’assistència a les diferents activitats com a concerts, conferències i exposicions és obert per a tot tipus de públic. El Palau Alòs ens brinda l’oportunitat de poder conèixer el seu funcionament i el seu dia a dia a l’espai, apropant-nos a la realitat juvenil existent al barri. Us esperen el dimecres 22 d’abril, de 19 a 20.30h.

www.palaualos.cat

#9. El rei de la Màgia

Dijous 16, 23 i 30 d’abril, de 17 a 20.00 h

La primera entrada o porta de la màgia a la península ibèrica. El 1881 Joaquim Pastagàs va fundar aquest sorprenent lloc al centre de Barcelona. Ell fou qui va apropar la ciència de l’ocultisme a la societat, creant i avivant la imaginació i il·lusió de moltes persones. Més tard, Carles Bucheli, el seu successor, va mantenir l’entusiasme i, 100 anys més tard, el projecte passa a les mans dels seus actuals propietaris Josep M. Martínez i Rosa M. Llop, persones que treballen amb la fantasia i l’il·lusionisme, assessorant i ajudant a tot aquell que entra a la tenda per adquirir algun objecte màgic. Aquest mes d’abril també es celebra el III Festival del Rei de la Màgia, del 15 al 19. Els dijous 16, 23 i 30 d’Abril, de 17 a 20.00h podràs conèixer la botiga i sorprendre’t amb alguna que altra experiència màgica.

www.elreydelamagia.com

#10. L’Antic Teatre*

Dijous 16 i 30 d’abril, a les 20.30 h.

Centre cultural i social independent de referència que desenvolupa les seves activitats en un dels edificis més antics del barri de Sant Pere, construït el 1650. Sempre en la recerca i experimentació artística multidisciplinars amb la finalitat de recolzar i fomentar la creació, el desenvolupament, l’exhibició, la promoció i difusió de projectes creatius i innovadors. Compromeses i compromesos en noves dramatúrgies, llenguatges corporals i tecnologies en la performance, el circ, el clown, arts visuals, la música i la literatura. Disposen d’un bar jardí on poder gaudir de tertúlies en un espai comú. La desena experiència t’endinsarà en aquest espai, i podreu gaudir (en grup) a un preu especial les obres que es realitzaran els dijous 16 i 30 d’abril. A les 20.30h!

www.anticteatre.com

#11. Escola La Salle Comtal*

Divendres 17 i 24 d’abril, a les 17:00 h

L’obra de Jean-Baptiste de La Salle arriba al Casc Antic de Barcelona a l’any 1879. El primer centre es fundà amb 96 alumnes i sota el nom de «Colegio San Jose», al carrer del Pont de la Parra, en un solar actualment desaparegut a la Via Laietana. Però l’actual Escola La Salle Comtal s’ubica en un edifici modernista, construït l’any 1906 i obra de l’arquitecte Bonaventura Bassegoda i Amigó, on presenta interessants mostres d’elements modernistes exteriors i interiors. L’escola ha participat al Festival d’Arquitectura de Barcelona “Open House 48h”. Descobriu el seu modernisme, espais increïbles a l’abast de molt pocs…els divendres 17 i 24 d’abril, a les 17.00h.

www.lasallecomtal.org

#12. Riborquestra*

Divendres 17 i 24 d’abril, a les 18:00 h

La Riborquestra és a tot arreu dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Una orquestra comunitària i intergeneracional amb la finalitat d’oferir nous recursos a l’entorn i a les persones que l’habiten mitjançant l’aprenentatge artístic. La Riborquestra vol ser una eina que fomenta el creixement personal dels infants i joves i que contribueix a l’apoderament de la seva comunitat mitjançant l’aprenentatge dels instruments orquestrals i la vinculació amb el seu territori. Assaja amb la Riborquestra els divendres 17 i 24 d’abril i feu-vos Riborlovers. A les 18.00h!

www.comusitaria.wix.com/riborquestra

#13. Esbart Català de Dansaires: La Casa dels Entremesos*

Divendres 17 i 24 d’abril, a les 20:00 h

La Casa dels Entremesos és un centre de producció cultural i de servei al ciutadà mitjançant la difusió,la recerca i la creació de cultura popular catalana d’arrel tradicional, en la seva representació més diversa. És el repte de la Coordinadora, que acull entitats com l’Esbart Català de Dansaires, dedicada a la investigació, compilació, conservació i divulgació de la dansa i els costums tradicionals catalans en moltes vessants, amb el màxim rigor històric i etnocientífic i en totes les activitats annexes. Els divendres 17 i 24 d’abril a les 20.00h, entreu a la Casa i balleu amb l’Esbart!

www.esbartcatala.org         www.lacasadelsentremesos.cat

#Experiència extra: Expendeduría Poetica

Segurament és un dels llocs més singulars dels barris de Sant Pere, Santa Caterina, la Ribera, de Barcelona, i del país en general: galeria d’art, botiga de poemes, espai poètic… la expendeduría és un pou de sorpreses amb el seu take away poetry (entre la performance, l’assemblatge poètic i el happening). Us recomanem consultar el seu web per saber en tot moment la seva programació sorpresa i el que mostren a la seva botiga. I no us perdeu el diumenge 19 d’abril de les 13 a les 16:00h, el vermut poètic que ofereixen a les i els participants de #13experiències, en exclusiva.

www.expendeduriapoetica.com

*Aquestes experiències es viuen en grup. Aviseu-nos si teniu previst de viure-les per fer una millor previsió, a través d’aquest formulari o un correu electrònic a projectes@ceesc.cat. Gràcies!

Aconsegueix el segell o la firma de cadascuna de les experiències… i coneix de veritat Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera! Del 13 al 30 d’abril del 2015!