Us recomanem:
#SentAntoni: l’experiència i el procés CiutatBeta 2013-2014 en un manual

#SentAntoni: l’experiència i el procés CiutatBeta 2013-2014 en un manual

Després d’un procés de quasi cinc mesos, #SentAntoni tanca amb un document que descriu els passos fets per arribar a dur a terme l’acció al barri de Sant Antoni de Barcelona durant la Festa Major del 2014: metodologia emprada, estratègia del prototip, interpretació i conclusions dels resultats obtinguts… Un document que també pot servir com a manual per reproduir l’acció a altres barris d’aquesta i d’altres ciutats.

Us recordem que #SentAntoni és un prototip que neix de l’edició de CiutatBeta 2013-2014, amb què es volien recollir i ubicar les emocions i els sentiments al barri de Sant Antoni de Barcelona. De manera física, a través de diverses activitats rellevants de la Festa o de diferents punts de recollida fixos. O de manera virtual, a través d’un formulari a la plana web de CiutatBeta, connectat a un mapa virtual del barri, des d’on es podia fer el seguiment de l’evolució del seu “mapa emocional”.

Amb la prova del prototip #SentAntoni, arribem a la conclusió que l’acció promou, sobretot, un sentiment de pertinença al barri i una nova mètrica emocional que podria ser creada i gestionada pels mateixos ciutadans per tal de conèixer els seus barris, canalitzar iniciatives, resoldre conflictes locals i negociar amb l’administració, que normalment intervé basant-se en nocions d’eficiència i productivitat.

La segona edició de CiutatBeta, amb #SentAntoni, ha estat la més complerta, l’ideal del projecte que es buscava des del Col·legi d’Educadores i Educadors Socials de Catalunya i Trànsit Projectes : un procés d’aprenentatge on s’aprèn mentre es crea, reproduint una dinàmica que apoderi la comunitat a través de la complicitat de les i els agents del territori urbà tractat.

#SentAntoni es va dur a terme durant la Festa Major del 2014, del 17 al 26 de gener. Amb 467 missatges emocionals recollits, i gràcies a l’experiència de les persones que van participar durant tot el procés CiutatBeta 2013-2014, hem pogut generar aquest document que us recomanem descarregar-vos.

#SentAntoni ha estat possible gràcies a les 37 persones que hi han participat. Els i els membres de l’organització volem donar un agraïment especial a les entitats del barri que hi ha col•laborat com Xarx@ntoni, l’AA.VV del barri de Sant Antoni, l’ONG del barri de Veí a Veí, l’AMPA Ferran Sunyer i els Gegants de Sant Antoni, també a Escola Pia Sant Antoni i al Centre Cívic Cotxeres Borrell, les Comissions de Calàbria 66 i de la Festa Major del barri de Sant Antoni i Alfons Barcelò.

#SentAntoni | CiutatBeta: report final

La metodologia de CiutatBeta, enllaçada amb el projecte europeu BElearning, és una mescla d’interaccions entre mitjans tradicionals (workshops, sessions de treball presencial…), utilització de les TIC, i accions concretes a un territori urbà predeterminat (prototip—acció), per tal d’adquirir competències digitals, educatives i socials. Ben aviat us presentarem la tercera edició, no us ho perdeu!

Pots ampliar-lo fent clic a aquesta icona en el mapa icona.