Us recomanem:
“A les places! Ciutat, cultura, comunitat»: oportunitat per a l’acció sociocultural i comunitària a l’espai públic de Granollers

“A les places! Ciutat, cultura, comunitat»: oportunitat per a l’acció sociocultural i comunitària a l’espai públic de Granollers

CiutatBeta participarà aquest proper dissabte 19 d’octubre a una jornada de treball per reflexionar entorn l’acció sociocultural, artística i comunitària a l’espai públic que es celebrarà al Centre Tecnològic i Universitari de Granollers.

Amb aquesta jornada s’engega la nova etapa del projecte “A les places!”, impulsat per l’Equip Comunitari de Serveis Socials i els serveis de Cultura i Participació de l’Ajuntament de Granollers, que apareix fruit de la sinergia de projectes municipals amb afinitats i punts de reforç comú. “A les places!” té la intenció, durant aquest curs escolar, de generar una línia de treball sociocultural a l’espai públic dirigida a infants i pre­adolescents des del treball comunitari. Promoure’n la seva participació activa i vincular-los en múltiples accions dutes a terme per diferents agents educatius, socials i artístics de Granollers, amb l’art com a llenguatge mediador i participatives en el seu desenvolupament.

Pel que fa a la jornada de treball  “A les places! Ciutat, cultura, comunitat”, que es durà a terme aquest dissabte 19 d’octubre a partir de les 10h al CTUG de Roca Umbert de Granollers, s’organitza a través d’una dinàmica que vol descobrir el potencial d’una plaça en relació al treball socioeducatiu i cultural, una ponència del Doctor en pedagogia Segundo Moyano sobre l’espai públic, tres tallers simultanis on es reflexionarà activament sobre els tres conceptes centrals de la jornada: ciutat, cultura i comunitat. I per acabar, la recollida dels continguts més significatius de la Jornada per part de Pep Guasch, Òscar Martínez i Carolina Marcos, coordinadors de CiutatBeta. La jornada també coincideix amb la Mostra d’Art Urbà de Roca Umbert, que s’allarga tot el dia i que servirà per descobrir les accions guanyadores de l’edició d’enguany.

El projecte «A les places!», que continuarem seguint d’aprop a CiutatBeta, preveu diverses fases de desenvolupament: a més d’aquesta jornada de treball, es farà formació dels tècnics que el duran a terme i acompanyament de les entitats (escoles, grups de teatre, de lleure,..) que faran les accions. El projecte ja ha tingut dos precedents, els anys 2012 i 2013, amb l’organització d’activitats comunitàries per a infants i joves a places de diferents barris de la ciutat.

Llegiu més sobre el projecte i la jornada a través d’aquest enllaç    /     Programa de la jornada