Us recomanem:
Sobre dpr-barcelona i César Reyes, facilitador del nou CiutatBeta 2013
Alguien Dijo Participar? Un Atlas de Prácticas Espaciales. dpr-barcelona 2009

Sobre dpr-barcelona i César Reyes, facilitador del nou CiutatBeta 2013

L’editorial independent amb seu al barri de Sant Antoni, especialitzada i centrada en temes d’arquitectura i ciutat, estarà present a la nova edició de CiutatBeta, de la mà i coneixements d’un dels seus fundadors, César Reyes, facilitador sobre el tema a tractar enguany, la sostenibilitat.

César Reyes Nájera és arquitecte. Doctor en materials i sistemes de construcció bioclimática, co-fundador de dpr-barcelona i editor especialitzat en tecnologia i ciutat. El seu treball i dedicació cerca desenvolupar i aplicar materials metabòlics de baixa tecnologia per a l’arquitectura. És impulsor de la plataforma de recerca entropicIQ i editor de la sèrie Synapse. Actualment se centra a investigar els sistemes urbans sota una òptica termodinàmica amb vinculació social.

dpr-barcelona és una editorial independent amb seu a Barcelona fundada per Ethel Baraona Pohl i César Reyes Nájera,  centrada en temes d’arquitectura i ciutat. El seu treball transgredeix les formes tradicionals d’edició i distribució com, per exemple, el seu experimental piel.skin (2007), que va ser el primer llibre d’arquitectura sense paper. Altres formats que ha experimentat són els mobile-books (U-Fields i SitRoom) i l’ús de la realitat augmentada a publicacions impreses com Weaponized Architecture i Import Ticino.

Però dpr-barcelona no es queda aquí, i participen d’una contrastable i intensa activitat acadèmica en la qual també es caracteritzen per una constant recerca en transformar i actualitzar les formes en què es difon i comunica l’arquitectura, recolzant-se en l’ús de les noves tecnologies i formes de comunicació en xarxa. Han estat col·laboradors dels tallers on-line Tactical Urbanism per al projecte Dreamhamar, organitzat per Ecosistema Urbano. Han impartit els tallers de «Realitat Augmentada en Entorns Urbans» al Màster Disseny+Arquitectura d’Elisava i formen part del grup de recerca Urban Relational Laboratory, que basa la seva activitat a entendre les connexions humanes immaterials que influeixen activament en el desenvolupament i creixement de les ciutats.

El seu treball i experiència s’han compartit en esdeveniments com Postopolis, eme-3, Think Space, OAF Oslo i Kam Workshops. La seva manera d’entendre la ciutat com una realitat dinàmica que es construeix a partir de relacions humanes, els ha portat a col·laborar activament amb diverses iniciatives ciutadanes com De Veí a Veí, Calabria 66, Germanetes, sorgides i properes al barri de Sant Antoni de Barcelona, on actualment tenen la seva seu, territori protagonista del proper CiutatBeta.

                                

www.dpr-barcelona.com http://dprbcn.wordpress.com @dpr_barcelona

dpr-barcelona

Enllaços recomanats:

Prosocialidad. Cohesionar la ciudad con algo más que infraestructuras

Ciudad, Espacio, trabajo y gente que hace cosas

Empatía ciudadana, espacios dinámicos, y transformación de la ciudad

“Todo lo contrario a Inseguridad” | Sobre conflicto y acciones micro-políticas

Fotografia portada post: Alguien Dijo Participar? Un Atlas de Prácticas Espaciales. dpr-barcelona 2009