Us recomanem:

workshops

Workshop amb CoCreable: imatges i comentaris de la segona activitat CiutatBeta 2014/15

Lluís Sabadell Artiga, fundador de CoCreable, va conduïr i assessorar el workshop sobre treball col·laboratiu d’aquest passat 10 de desembre al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí. Us exposem un resum d’imatges i piulades de la segona activitat CiutatBeta. Ja hem començat l’activitat 2 CiutatBeta amb @CoCreable cc @ceesc_cat @TransitCultura pic.twitter.com/WtGzuqRRzP — CiutatBeta (@CiutatBeta) diciembre 10, 2014 El barri ideal. Treballant col•laborativament amb @CoCreable. @ceesc_cat @TransitCultura @CCCBeducacio @riborquestra pic.twitter.com/z2wJdYf4W4 — CiutatBeta (@CiutatBeta) diciembre 10, 2014 Brainstorming pel barri ideal a @CiutatBeta de St Pere, Sta Caterina i la Ribera pic.twitter.com/XDDOQJWM3P — Irene Navarro (@Insbcn) diciembre 10, 2014 A @CiutatBeta pensant en el barri ideal. Treballant col•laborativament amb @CoCreable. @TransitCultura @riborquestra pic.twitter.com/EaX8HfDwds — CEESC (@ceesc_cat) diciembre 10, 2014      ... Leer Más »

Descripció fotogràfica de l’activitat 02/05: sostenibilitat i compromís d’equip

Mentre els participants treballen on-line el prototip pel Barri de Sant Antoni, l’activitat 03/05 juntament amb el seguiment presencial del proper 26 de novembre al Col·legi d’Educadores i Educadors Social de Catalunya (CEESC), us recordem, a través d’una descripció fotogràfica, el que va ser el workshop del passat 25 d’octubre al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). A la primera dinàmica ens repartiem per grups d’interés: l’AAVV del barri, el petit comerç, el comerç del mercat i els tècnics i polítics del barri. Organització interna, i… com ens relacionem amb els altres?   A la segona dinàmica ho posem en pràctica intentant cuinar una macedònia amb la manca d’ingredients que si, tenen la resta de grups. Les negociacions seran ... Leer Más »

Sant Antoni: el barri, comunitat i oportunitats: resum activitat 01/05 Ciutatbeta 2013

La tarda del divendres 19 d’octubre vam descobrir i viure el barri de Sant Antoni de Barcelona gràcies a persones, entitats i espais significatius i significatives, claus per entendre el seu caràcter. La segona edició de CiutatBeta encetava amb una activitat inèdita i necessària de prospecció del territori, abans de treballar amb i per a ell en relació al concepte de la sostenibilitat, workshop del proper divendres 25 d’octubre al CCCB. Recorregut pel barri de Sant Antoni. Activitat 01/05 CiutatBeta 2013 1) La seu de Xarx@ntoni ens va servir durant la primera hora i mitja per escoltar i prendre nota de quatre entitats crucials pel barri, cadascuna amb la seva filosofia i característiques pròpies però que creiem, compartien un fet ... Leer Más »

El barri de Sant Fèlix de Girona i Transeünts: context i connectors del segon workshop

Transeünts, seran els connectors del segon workshop de Ciutat Beta amb l’acció a desenvolupar a Girona el proper mes de desembre. Transeünts (2011) és un col·lectiu de professionals de l’educació social, la pedagogia, l’antropologia i l’arquitectura ubicats a Girona que transiten pels terrenys de la memòria, de les identitats i del propi espai públic, generant tot tipus de reflexions i accions que ajuden a alimentar diferents processos d’emancipació, reivindicació o ocupació. Treballen des de l’acció socioeducativa amb l’objectiu d’aconseguir la transformació social de l’espai públic mitjançant processos creatius i intentant-ho articular des d’àmbits tan diferents però tan relacionats com són el carrer, la xarxa, l’escola, el barri o la pròpia ciutat.   Transeünts estan convençuts que en moments actuals, l’estratègia ... Leer Más »

Prototip: Laberint

Es planteja un laberint pel barri que s’inicia a la Plaça de Sant Fèlix i acaba a la Plaça del Pou Rodó. Aquest laberint s’anirà marcant a terra i en ell s’establiran les mateixes disposicions que en qualsevol laberint (camins falsos, voltes complexes, sortides…). Hi haurà un seguit de punts distribuïts pel barri on els participants hauran de recollir uns “tresors”. Per “guardar” aquests tresors, cal comptar amb la complicitat dels comerciants, veïns i veïnes del barri que seran les que els atorguin. Cada tresor serà en realitat una peça d’un puzzle que es completarà a la plaça del Pou Rodó. A cada peça s’afegirà una fotografia del participant. Es conta amb els veïns i veïnes del barri per definir ... Leer Más »

Prototip: Ja ho veurem

La proposta s’estableix com un recorregut d’activitats que s’inicia amb la invitació a la ciutadania a fer fotgrafies de detalls que trobin a la Plaça del Pou Rodó (Microfotos). Les altres persones, han de poder trobar on son aquells detalls. D’aquestes microfotos, es faran dues impressions per tal de poder jugar al Memory entre els diversos participants. Aquestes dues accions es relacionaran amb dues més. El Memory amb la lliure representació d’escencenes dramatitzades. Les fotografies, serviran com a punt d’inici per explicar contes relacionats amb les imatges, que potser poden servir com “spots” entorn el barri.  D’altre banda, es farà un enregistrament en vídeo d’aquells que ho desitgin tant de les explicacions de contes, representacions lliures o experiències relacionades amb ... Leer Más »

Storytelling: Pintors de la memòria.

Prototip topografies Urbanes dels trànsits http://www.ciutatbeta.org/?p=639 Origen de la idea La idea parteix del qüestionament que es fa el grup al voltant de l’efecte que hagi pogut tenir en la vivència i apropiació dels espais públics del barri, la remodelació arquitectònica del barri resultat de l’aplicació del Pla de Transformació de La Mina. El grup obert de treball, entén que aquest Pla ha d’haver tingut alguna incidència en el barri al obrir noves vies, proposant nous espais públics, desplaçant centres d’interés, enderrocant edificacions, etc…en definitiva, modificant l’estructura i composició del territori i es planteja identificar aquests efectes en la quotidianitat de les relacions ciutadanes al barri   Objectiu Identificar els nous nusos/nodes de relació que s’han generat al barri de ... Leer Más »

Acció: Joc

*Foto de Núria Boo, participant de Ciutat Beta. Este artículo pretende ser una crónica del encuentro que se vino a llamar “Vermouthstorming” que se celebró el 22 de diciembre  con motivo de la puesta en marcha del segundo workshop de Ciutat Beta, realizados por el CEESC y, a su vez, un documento indicativo de las conclusiones tomadas en dicha reunión. La reunión se realizó en el espacio de las Serraïnas y en el Jardin de la Francesa. Su transcurso fue apacible, evolucionando hacia un sano debate y finalizado en una lluvia de propuestas realizadas con bastante humor, proporcional al numero de vermouths que iban consumiéndose, todo sea dicho (este párrafo innecesario solo pretende despertar la envidia de aquellos que no ... Leer Más »

Crònica visual del primer workshop Ciutat Beta

El 10 d’octubre vam inaugurar Ciutat Beta amb el primer workshop dedicat al teixit urbà i el barri de la Mina de Sant Adrià del Besos com a ubicació diana on practicar els respectius prototips que se’n van projectar. L’agent local d’aquest primer workshop és David Picó de desdelamina.tv, recentment guardonats amb el Premi Civisme 2012 als Mitjans de Comunicació en la modalitat de web, que ens va situar en el context del barri de la Mina just desprès de que els participants es trobessin en el seu lloc unes postals de la Rambla. I paral·lelament el Paco González de RadarQ, el primer facilitador de Ciutat Beta, ens va introduir a la metodologia del workshop. A partir d’aquí, Òscar Martínez ... Leer Más »

Prototip: Dinamització visual de la Rambla

Festival anual, creuar la rambla horitzontalment canviar sentits a verticalment. Diverses activitats, al llarg de la rambla, basicament cultura urbana amb i per als ciutadans i habitants de La Mina. Fotografies, curts… que falta al barri? Agents (possibles implicats) – Admon. Pública. – Associacions – Veïns Apunts – Leer Más »