Us recomanem:

news

CiutatBeta, reconeguda com a Policy Lab europea

L’equip de laboratori de Política de la Unió Europea considera el projecte CiutatBeta com un dels 64 Policy labs existents a la UE (4 a l’Estat Espanyol):  espais d’experimentació i estructures a on es construeixen polítiques públiques que emergeixen d’una manera innovadora, a través del disseny compartit entre la participació dels ciutadans i ciutadanes i les organitzacions que treballen entorn l’àmbit o sector públic i el territori. El 17 i 18 d’octubre a Brussel·les es van organitzar les jornades  “Lab Connections. Policy labs in Europe, for Europe”,  a on es convidaven membres d’organitzacions promotores o organitzades d’aquestes 64 Policy Labs, responsables polítics o professionals en relació amb polítiques a nivell local, regional, nacional i europeu i altres persones interessades, per ... Leer Más »

Metodologies i perspectives innovadores d’intervenció en l’espai públic: un curs on compartir el coneixement generat al llarg de les tres edicions de CiutatBeta

CiutatBeta va néixer com un projecte orgànic, tant des de la perspectiva metodològica com des de la pedagògica. La idea de prototip i prototipatge sempre ha estat present i és la que ens ha dut fins al moment actual. La metodolgia de treball s’ha basat en l’experiència del projecte europeu BeLearning, que ens ha ofert un corpus evolutiu per anar adaptant-nos als nous territoris, als nous agents i als nous facilitadors que hem anat veient en cadascuna de les edicions del projecte. Més que una evolució, vist en perspectiva, és una mutació. La pedagogia també ha canviat. Cada edició s’ha convertit en una tabula rasa on els participants i nosaltres mateixos experimentàvem el fet de ser ciutadans en les actuals ... Leer Más »

#13experiències

El passaport per conèixer de veritat els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera. Entre el 13 i el 30 d’abril, descobreix i viu experiències vitals, especials i úniques en diversos espais característics dels barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, de la mà dels seus veïns i veïnes, dels seus responsables, i dels seus treballadors i treballadores. Fes-te amb el passaport especial que et conduirà a la idiosincràsia, varietat i personalitat d’aquests barris. No et perdis cap de les #13Experiències! #1. Centre Sant Pere Apòstol: Coral “A Little Note”* Dilluns 13, 20 i 27 d’abril, a les 20:00h Fa quasi 120 anys que a Sant Pere va néixer “El Centre”, un espai de formació per ... Leer Más »

Reptes a punt a la plataforma CoCreable: treballant per al Passaport!

El 10 de desembre realitzàvem la segona activitat CiutatBeta en què vam imaginar-nos el prototip per als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera: El Passaport / Passaport al Casc Antic (nom provisional): o organitzar un joc o gimcana pels llocs més interessants dels barris amb un objectiu: crear un espai de coneixement d’aquests i entre els diferents habitants/visitants. Després de la sessió, ens va quedar feina pendent: 3 o 4 qüestions a resoldre abans de la propera trobada a finals de gener i que hem inclòs a la plataforma Cocreable per treballar-hi on-line entre totes i tots i el qui s’afegeixi (la participació en aquesta activitat és oberta). Si entreu a http://cocreable.cc/com-ciutatbeta hi trobareu aquestes qüestions/deures: Quins llocs ... Leer Más »

Workshop amb CoCreable: imatges i comentaris de la segona activitat CiutatBeta 2014/15

Lluís Sabadell Artiga, fundador de CoCreable, va conduïr i assessorar el workshop sobre treball col·laboratiu d’aquest passat 10 de desembre al Centre Cívic del Convent de Sant Agustí. Us exposem un resum d’imatges i piulades de la segona activitat CiutatBeta. Ja hem començat l’activitat 2 CiutatBeta amb @CoCreable cc @ceesc_cat @TransitCultura pic.twitter.com/WtGzuqRRzP — CiutatBeta (@CiutatBeta) diciembre 10, 2014 El barri ideal. Treballant col•laborativament amb @CoCreable. @ceesc_cat @TransitCultura @CCCBeducacio @riborquestra pic.twitter.com/z2wJdYf4W4 — CiutatBeta (@CiutatBeta) diciembre 10, 2014 Brainstorming pel barri ideal a @CiutatBeta de St Pere, Sta Caterina i la Ribera pic.twitter.com/XDDOQJWM3P — Irene Navarro (@Insbcn) diciembre 10, 2014 A @CiutatBeta pensant en el barri ideal. Treballant col•laborativament amb @CoCreable. @TransitCultura @riborquestra pic.twitter.com/EaX8HfDwds — CEESC (@ceesc_cat) diciembre 10, 2014      ... Leer Más »

Descubriendo el territorio de Sant Pere, Santa Caterina y La Ribera

Las personas que participamos en CiutatBeta hicimos un recorrido histórico, cultural y social de la mano de Joan Ribot, viendo los cambios ocurridos en los barrios a lo largo de su historia. También descubrimos el fabuloso proyecto de Riborquestra, una asociación infantil y juvenil que fomenta la integración y los lazos de este territorio a través de la música. 17.10. El primer encuentro se realizó en la sala Calidoscopi del Centre Cívic Convent de Sant Agustí. Empezamos con una pequeña introducción sobre lo planeado para la tarde y después nos presentamos todas las personas presentes para poder conocer quiénes somos, a qué nos dedicamos, qué lazos tenemos con el territorio y qué inquietudes nos aporta el Proyecto de CiutatBeta. 17.25. ... Leer Más »

L’entorn i el treball col·laboratiu als barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera de Barcelona: CiutatBeta 2014-15

Protagonistes principals de les celebracions del Tricentenari, ciutadanes i ciutadans d’arreu de Catalunya i nombrosos de fora han ubicat el lloc dels fets del 1714 en aquests barris, territoris que van acollir una història crucial en l’esdevenir identitari. Si ens endinsem en la seva llarga història, comprovarem que els carrers, places i racons d’aquests barris (significants), han reproduït diversos significats tan per a residents com per visitants. Barris visitats i regentats per diverses classes, sectors de la societat, diferents procedències culturals i professionals… CiutatBeta proposa investigar l’entorn d’aquests tres barris, descobrir els diversos usos i diferents significats que veïns i no veïns han practicat o concebut. Com han canviat en el llarg del temps els comerços, carrers, espais públics…i la ... Leer Más »

CiutatBeta: una experiència replicable

CiutatBeta és un projecte d’empoderament de ciutadania amb la intenció de crear prototips d’accions que funcionin de forma temporal o continuada. és des d’aquesta perspectiva que ens agrada poder veure com accions i portotips testejats en anteriors edicions s’intenten dur a terme de nou. Després d’un any, aquest juliol, tornava en la seva segona edició la BATALLA INTERBARRIS ST PERE VS ST FELIX a Girona. La llàstima és que per problemes logístics no es va poder concretar. Aquí us deixem algunes imatges i un vídeo que estaven circulant per la xarxa per tal de realitzar l’activitat. Leer Más »

#SentAntoni Tour: l’experiència i el prototip es presenten

El «manual» #SentAntoni és el document que posava la cirera al pastís a l’experiència CiutatBeta més completa de totes. Un ric procés de cinc mesos on hem après a totes les passes fetes: mentre ens endinsàvem al barri i coneixíem alguns dels seus agents clau, quan ens relacionàvem entre nosaltres, les i els participants, i forjàvem un grup unit de diferents rols, quan dissenyàvem el prototip i dúiem a terme l’acció final a la festa major del barri de Sant Antoni. O, quan hem avaluat en cada moment aquestes passes. #SentAntoni a més, és un prototip replicable a molts barris. Un mapa emocional que avalua l’espai públic, els sentiments dels veïns, les seves queixes, els seus records… Una acció que ... Leer Más »

#SentAntoni: l’experiència i el procés CiutatBeta 2013-2014 en un manual

Després d’un procés de quasi cinc mesos, #SentAntoni tanca amb un document que descriu els passos fets per arribar a dur a terme l’acció al barri de Sant Antoni de Barcelona durant la Festa Major del 2014: metodologia emprada, estratègia del prototip, interpretació i conclusions dels resultats obtinguts… Un document que també pot servir com a manual per reproduir l’acció a altres barris d’aquesta i d’altres ciutats. Us recordem que #SentAntoni és un prototip que neix de l’edició de CiutatBeta 2013-2014, amb què es volien recollir i ubicar les emocions i els sentiments al barri de Sant Antoni de Barcelona. De manera física, a través de diverses activitats rellevants de la Festa o de diferents punts de recollida fixos. O ... Leer Más »